Onze specialismen

Alles voor een mooie kwaliteitsgevel

Metselen

Metselen is een ambacht dat specialisten vereist. Zij ‘vertalen’ uw werktekening in een gemetselde gevel die er niet alleen mooi uitziet, maar ook lang meegaat. Indien gewenst denkt Van Rooijen-Balk met u mee over het plan met daarin de steenkeuze, het metselverband, maatvoering, mortels etc.

Pointeren

Pointeren is een techniek, waarbij de metselaar de lint- en stootvoegen vrijwel direct na het metselen afwerkt. Wanneer het metselwerk enigszins is aangetrokken, krabt de metselaar de voegen met een speciale pointer enige millimeters uit en drukt vervolgens de voegen aan tot een dicht oppervlak.

Steigerwerk

Op onze projecten passen we onze eigen veilige steigerconstructie toe. Met onze tube-lock steigers voor laag- en hoogbouw kunnen we hoog en veilig werken. Vanzelfsprekend maken een gedegen berekening en gedetailleerde tekening vast onderdeel uit van deze dienst. Bevoegde en getrainde specialisten monteren en demonteren de steigers.

Lijmen

Bij Van Rooijen-Balk metselen we niet alleen, maar verwerken we ook lijmblokken. Blokken van hoofdzakelijk kalkzandsteen worden op verschillende manieren verlijmd.

Stellen

Zonder goed stelwerk geen kwalitatief lijm- en metselwerk. Van Rooijen-Balk beheerst dit nauwkeurige werk als geen ander. We voeren dit zelf uit of werken hiervoor nauw samen met uw eigen stelleurs.

Voegen

Ook het uitkrabben van de voegen na het metselwerk moet secuur gebeuren. De voeg bepaalt tenslotte grotendeels de uitstraling van een gevel. Van Rooijen-Balk beheerst nagenoeg elke voegafwerking. Bijvoorbeeld de diepe voeg, schaduwvoeg, knipvoeg en schijnvoeg.

Isoleren

Het isoleren van een woning is in het huidige ‘groene’ tijdperk belangrijker geworden. Van Rooijen-Balk kan ervoor zorgen dat er tussen de binnen- en de buitenschil een goede isolatielaag wordt aangebracht. Al onze medewerkers hebben een cursus Duurzaam Bouwen gevolgd, waarbij de nadruk ligt op deze specialiteit.

Voorbeelden van ons werk

Ons werk

We kunnen u vertellen waar we ons in onderscheiden. Maar eigenlijk blijkt dit het best uit onze gerealiseerde projecten. We laten er graag enkele aan u zien.

Handelskade te Nijmegen (VORM Bouw)

Op de plek waar vroeger de kantoren en drukkerij van De Gelderlander stonden, worden 500 appartementen gebouwd.

Bekijk project

Holland park te Diemen (UBA Bouw)

Op het voormalige Bergwijkpark (kantorengebied) is groen licht gegeven voor de bouw van circa 3800 appartementen naar o.a. het voorbeeld van het Java-eiland in Amsterdam.

Bekijk project

Parkzoom te Waddinxveen (Van Wijnen Stolwijk)

In het park De Triangel worden 6 wijken gerealiseerd.

Bekijk project

Nog meer voorbeelden?

Bekijk portfolio